wij verbinden de wereld van de jeugd met die van organisaties en bedrijven die écht willen luisteren en begrijpen wat hen beweegt.
Wat wij voor jou kunnen doen?
Bij KidsDesignStudio staan kinderen en jongeren centraal. Wij geloven dat hun stem onmisbaar is bij het ontwikkelen van oplossingen en ideeën die écht resoneren met hun leefwereld. Door creatief doelgroep onderzoek, co-creatie en jeugdparticipatie geven wij hen een platform om actief mee te denken, mee te praten en zelfs beslissingen te nemen. Ons proces is gericht op het verbinden van organisaties met de belevingswereld van de jeugd, waarbij creativiteit en innovatie voorop staan. Samen creëren we projecten die niet alleen inspireren, maar ook daadwerkelijk impact maken.
Creatieve participatie, afgestemd op leeftijd en ontwikkeling.
Van Verwonderaars tot Gamechangers: Niet alle jeugd is hetzelfde. Een 6-jarige denkt, speelt en creëert anders dan een 16- of 26-jarige. Daarom werk ik bij Kids Design Studio met zes unieke leeftijdsgroepen. Elke groep heeft een eigen participatiestijl — afgestemd op hun kracht, taal en dromen. Klik op de leeftijden hieronder om te ontdekken wat hen beweegt
🔗 Wil je de volledige toolkit ontvangen? Of samen ontdekken welke aanpak past bij jouw doelgroep?
👉 Neem contact op via lotte@kidsdesignstudio.nl of plan een creatieve sessie.
-
De verwonderaars zijn nieuwsgierig, fantasierijk en gevoelig voor sfeer en verhaal. Ze denken nog niet logisch of strategisch, maar leren via doen, voelen en ervaren. Hun belevingswereld is magisch en speels.
-
Ze ontwikkelen logisch denken, maar dromen nog graag groot. Ze zoeken erkenning, willen serieus genomen worden, maar ook plezier hebben. Ze zijn gevoelig voor ‘echtheid’.
-
Deze groep zit middenin de puberteit: ze willen zichzelf ontdekken, grenzen opzoeken en autonomie ervaren. Creativiteit en experimenteren staan centraal, maar ze zijn ook zoekende in wie ze zijn en wat ze vinden.
-
Ze ontwikkelen hun eigen visie op de wereld en willen invloed uitoefenen. Veel jongeren voelen urgentie rond maatschappelijke thema’s. Ze zoeken naar betekenisvolle rollen en willen verantwoordelijkheid.
-
Ze zijn op de drempel van volwassenheid, bouwen aan identiteit en willen hun plek vinden. Ze zijn zelfstandig, maar willen wel gehoord en gesteund worden in hun ideeën.
-
Deze groep bestaat uit jongvolwassenen die al stappen zetten in studie, werk of ondernemerschap. Ze willen verschil maken en zoeken naar zingeving, maar ook balans.
Van luisteren naar doen:
zo werkt ons proces
-
1. Verhalen ophalen
Om écht te begrijpen wat jongeren beweegt, kijken we verder dan wat ze zeggen – we ontdekken wat ze voelen, ervaren en onbewust nodig hebben. Vaak liggen de diepste inzichten onder de oppervlakte, verborgen in gewoonten, emoties en interacties.
Met contextmapping, gamification en visuele storytelling halen we deze verborgen motivaties en latente behoeften naar boven. Zo krijgen we inzichten die verder gaan dan standaard vragenlijsten en écht raken wat jongeren drijft.
-
2. Richting geven
Met creatieve en visuele methoden vertalen we inzichten naar heldere, actiegerichte richtingwijzers. We ontdekken waar de grootste kansen liggen en ontwikkelen nieuwe ideeën samen met de doelgroep.
Door persona’s, jeugdjourneys en speelse experimenten verkennen we mogelijke oplossingen en maken we concepten tastbaar. Dit helpt organisaties en jongeren verder te denken dan de bekende paden en samen vernieuwende ideeën te ontwikkelen.
-
3. Tot leven brengen
Echte vernieuwing ontstaat in co-creatie. We ontwikkelen concepten samen met jongeren, testen en verfijnen ze in een iteratief proces.
Met prototyping, testlabs en creatieve werkvormen brengen we ideeën tot leven en verbeteren we ze op basis van directe feedback. Zo zorgen we ervoor dat nieuwe producten, diensten of ervaringen niet alleen aansluiten bij de doelgroep, maar ook duurzaam impact maken.
we delen onze diensten op in drie Categorieën
Kwalitatief doelgroeponderzoek
Werk je met of voor de jeugd en wil je jouw dienst of product beter laten aansluiten bij hun leefwereld en gedrag, maar weet je nog niet precies wat hen motiveert of demotiveert? Dan heb je waarschijnlijk iets meer nodig dan een standaard enquête of een goed gesprek!
Bij Kids Design Studio maken we unieke gespreksmiddelen, straatinterventies en creatieve focusgroepen. Hiermee zorgen we ervoor dat iedereen kan meedoen, of ze zichzelf nu liever in woorden of beelden uitdrukken.
De resultaten presenteren we op een toegankelijke manier: dit kan een onderzoeksrapport of presentatie zijn, maar ook een filmpje, poster of website. Alles wordt afgestemd op het doel en de specifieke behoeften van jouw doelgroep.
uitgelicht !
Een doelgroeponderzoek - door middel van gamification - naar hoe de overheidscommunicatie voor jongeren kan worden verbeterd.
Faciliteren van co-creatie
Hebben jullie nieuwe ideeën en dromen die je wilt verkennen? Dan is co-creatie wat je zoekt! Co-creatie is een proces waarbij jouw team, de jeugd en andere stakeholders samen nieuwe ideeën bedenken en uitwerken.
Door de jeugd al vroeg bij nieuwe ontwikkelingen te betrekken, ontstaan er oplossingen die écht resoneren met hun leefwereld. Zo voorkom je dat er geld wordt besteed aan ontwikkelingen die later niet blijken aan te slaan.
Naast het faciliteren van co-creatie sessies, helpen we ook graag bij het verder uitwerken van de opgedane concepten. Zo zorgen we ervoor dat de ideeën van start tot finish met de doelgroep wordt gecreëerd.
uitgelicht !
Een toolkit ontworpen om jongerenwerkers te ondersteunen bij het bespreken van vervolgstappen na uitval op het MBO.
jeugdparticipatie
Wil jij de jeugd écht een stem geven in de organisatie? Laten meepraten of misschien zelfs beslissingen laten maken? Dan is jeugdparticipatie de sleutel! Het actief betrekken bij besluitvorming en activiteiten die hun leven beïnvloeden.
KDS organiseert en begeleid projecten waarin jongeren kunnen meedenken, meepraten en meebeslissen. We creëren hulpmiddelen passend bij jouw organisatie. Dit kan variëren van beleidsadviezen en projectvoorstellen tot creatieve uitingen zoals filmpjes.
uitgelicht !
Hoe meer dan 1000 kinderen in Nederland dit jaar meebeslisten over hoe zij de 850.000 euro in de Kinderpostzegels Kinderportemonnee wilden besteden.